הסעודה המפוארת של מירי זורגר | במטבח של מירי

חיה ספיר No Comments on הסעודה המפוארת של מירי זורגר | במטבח של מירי

השפית מירי זורגר הגישה היום בתכנית "במטבח של מירי" מגוון ענקי של תוספות לארוחות השבת וסעודות מושקעות. נתחוני עוף ברוטב צלי,סטיקי ציקן, פילה סלמון במרינדה אסיאתית, בקר סצ'ואן אגרולים ועוד כיד המלך | טעים ועסיסי

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

נתחוני עוף ברוטב צלי

מצרכים

2 חזות עוף חתוכות לרצועות

2 בצלים קצוצים

2 מקלות של עלי סלרי קצוצות

1 שן שום כתוש

מלח פלפל שחור גרוס טרי

2 שקיות  רוטב צלי מוכן לפי ההוראות

אופן ההכנה

את רצועות העוף יש לחלוט במים רותחים למשך כ 10 ד לסנן ולשמור את הנוזלים

במחבת טפלון עמוקה טגנו בצל ושורש סלרי עד להשחמה קלה

להוסיף את השום ולערבב. להוסיף את ניתחי העוף ולתבל להביא לרתיחה ולבשל כ 30 ד'

להכין רוטב לפי ההוראות שעל גבי השקית ולשפוך מעל החזות המטוגנות

להביא לרתיחה

להגיש עם לחמניות של פבח


ירקות מוקפצים  עם פסטה אורז

מצרכים

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לגוליאן

3 קישואים חתוכים לאצבעות

4 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות

1/2 כרוב לבן קצוץ

2 כוסות אפונה קפואה

1 חב אטריות אורז רחבות

לתיבול

1/2 כוס רוטב סויה

1/3 כוס שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

להגשה

2 כוסות קשיו מטוגן במעט שמן

1 חב איטריות נודלס מבושלים לפי הוראות היצרן

אופן ההכנה

במחבת ווק מתחילים בטיגון הבצלים עד להשחמה קלה מוסיפים את השום ואז את שאר הירקות לפי סדר הקשחות שלהם

מטגנים תוך כדי הקפצה עד שירקות הקשים מעט רכים

מתבלים ומערבבים מוסיפים את אטריות הנודלס מערבבים ומגישים מיד

מפזרים אגוזי קשיו לפני ההגשה


אגרול

מצרכים

1 חב עלי סיגר

לירקות

1/2 כרוב קצוץ

4 גזרים חתוכים לגוליאן

1 חב נבטים

1/3 כוס רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

2  סלאן

1/3 כוס שמן להקפצה

שמן לטיגון עמוק

לסגירת האגרול

חלבון משני ביצים

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את הגזר עד להשחמה קלה. מוסיפים את הכרוב ומטגנים תוך כדי ערבוב

מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים תוך כדי טיגון

מוסיפים את הנבטים ומערבבים להטמעה בירקות

מסירים מהאש טועמים ומתקנים תיבול

על משטח עבודה מניחים עלה סיגר מניחים עליו כף גדושה מהירקות מקפלים  את שני צידי הסיגר

למרכז ומגלגלים  לקראת הסוף מורחים חלבון ואז סוגרים

מכינים כך את כל העלים עד שנגמרו הירקות

מחכים כשעה כדי שהסיגרים ידבקו

מחממים שמן עמוק ומטגנים את האגרולים עד להשחמה

בכל פעם כמות קטניה

מגישים עם רוטב צילי


סטיקי ציקן

מצרכים

2 חזות של עוף חתוכות לקוביות בגודל כ 2על 2 ס"מ

למשרה

1 כפית מלח

2 כפות חומץ

2 שיני שום כתושות

לטמפורה

1 כוס קמח

1/2 כוס קורנפלור

1 כפית אבקת אפיה

1 1/2 כוסות סודה

1 ביצה

לרוטב

1/2 כוס סילאן

1/2 כוס רוטב טריאקי

1/2 כוס רוטב סצואן

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס רוטב צילי מתוק

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1 כף גדושה קורנפלור

להגשה

שומשום לבן קלוי

בצלים ירוקים קצוצים

אופן ההכנה

את העוף מערבבים עם הרכיבים ומכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לכמה שעות ץ עדיף ללילה

הכנת  הטמפורה

מערבבים את רכיבי הטמפורה לקבלת בצק רך ונוזלי

מחממים שמן  עמוק בסיר

מערבבים את קוביות החזה בקערת הטמפורה

מטגנים את הקוביות עד להשחמה

הכנת הרוטב

בקערה מערבבים היטב את רכיבי הרוטב

ומעבירים לסיר ומבשלים עד להסמכה,

טועמים ומתקנים תיבול

ההגשה

שופכים מעל העוף המטוגן את הרוטב

מקשטים בשומשום ובצל ירוק


סשימי סלמון בקראסט שומשומים

מצרכים

4 מנות סלמון פילה טרי ללא עור ועצמות

למרינדה

3 כפות רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 צילי קצוץ

מיץ מלימון שלם

2 כפות סילאן

לציפוי

2 כוסות שומשומים בצבעים

אופן ההכנה

מכינים מרינדה מהמצרכים הנל טועמים ומתקנים תיבול

טובלים את פרוסות הסלמון במרינדה ומשרים לשעתים

טובלים את הפרוסות בתערובת השומשומים מכל הצדדים

מחממים מחבת עם מעט שמן

צורבים את מנות הדג מכל הצדדים כ 2 ד' מכל צד

מוצאים לצלחת

על קרש חיתוך פורסים את הדג ומגישים עם סלטון מעלי בייבי וצנוניות פרוסות


ירקות בתחמיץ סיני

מצרכים

3 מלפפונים פרוסים

10 צנוניות פרוסות

2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

1/3 כרוב חתוך לרצועות

2 גזרים פרוסים

לתחמיץ

1 כוס סוכר

1 כוס חומץ אורז

3/4 כוס מים

1 כפית מלח

2 ס"מ גנגר קצוץ

1 פלפל צילי קצוץ

2 כפות שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה

להגשה

שומשומים בצבעים

אופן ההכנה

את הירקות מסדרים בצנצנת

את מצרכי התחמיץ מרתיחים בסיר לאחר רתיחה מכבים את האש וממתינים כדקה שופכים את התחמיץ מעל הירקות וסוגרים עם מכסה

מחכים שעתים ומגישים עם שומשומים


בקר סצואן

מצרכים

2 חב סטייק מינוט או 20 פרוסות דקיקות של אנטריקות

לירקות

1 בצל חתוך ולרצועות

2 כוסות אפונה קפואה

3 כוסות שעועית ירוקה עדינה

3 כוסות ברוקולי קצוץ

3 שיני שום כתושות

1/3 כוס סילאן

1/3 כוס רוטב סויה

1/3 כוס רוטב סצואן

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור טחון

שמן לטיגון

להגשה

קשיו קלוי

אופן ההכנה

תחילה מטגנים את ניתחי האנטריקות עם מעט מלח פלפל משני הצדדים מוצאים ומניחים בצד

באותה המחבת מתחילים לטגן את הירקות

מטגנים תחילה בצל עד להזהבה

מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד להשחמה קלה

מוסיפים את נתחי הבקר אל המחבת .אם הנתחים מדי גדולים חותכים ל 2 מערבבים

מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים תוך כדי טיגון

מוסיפים את שאר התיבול ומטגנים כ 5 ד' נוספות

מעבירים לכלי מפזרים קשיו ומגישים


פילה סלמון במרינדה אסיאתית

מצרכים

6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי

למרינדה

1/4 כוס טריאקי

1/3 כוס סילאן

1/4 כוס מייפל טבעי

6 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

3 כפות ממרח בוטנים

2 כפות בזיליקום קצוץ

מיץ וזסט מלימון אחד

1/3 כוס שמן קנולה

1 כף מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

6 כפות ומשום בצבעים

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול

מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים

מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות

אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'


פילה סלמון במרינדה אסיאתית

מצרכים

6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי

למרינדה

1/4 כוס טריאקי

1/3 כוס סילאן

1/4 כוס מייפל טבעי

6 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

3 כפות ממרח בוטנים

2 כפות בזיליקום קצוץ

מיץ וזסט מלימון אחד

1/3 כוס שמן קנולה

1 כף מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

6 כפות ומשום בצבעים

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול

מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים

מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות

אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 דקות


כדורי עוף בציפוי טמפורה ברוטב צילי

מצרכים

250 גר' חזה עוף טחון

250 גר' פרגית טחונה

2 בצלים  מטוגנים עד להשחמה

1 בצל קצוץ דק

1/2 כוס פירורי לחם

1-2 ביצים

מלח

פלפל שחור

לציפוי-טמפורה

200 גר' קמח תופח

1/2 כפית אבקת אפיה

200 גר' קורנפלור

1 ביצה

מלח

פלפל

1 שן שום

כ 1 כוס מי סודה

להגשה

בצל ירוק

רוטב צילי

ושמשומים בצבעים

אופן ההכנה

את רכיבי הקציצות יש לערבב היטב

לטעום ולתקן תיבול

לכדרר קציצות במשקל כ 15 גר ולהקפיא

להכין את בלילת הטמפורה

להוציא את הקציצות מהמקפיא לטבול בטמפורה ולטגן

להגיש עם רוטב צילי מתוק פתיתי בצל ושומשומים


6דפי אורז במלית ספייסי טונה

מצרכים

6 דפי אורז

1/2 כוס שומשום בצבעים

למלית

1 טונה בשמן

1/2 גמבה קצוצה

2 בצל ירוק קצוץ

3-4 זיתי קלמטה קצוצים

1 -2 כפות מיונז

1 כף רוטב צילי

2 כפות בצל סגול קצוץ

2 כפות עירית קצוצה

לירקות

מעט כרוב לבן

מעט כרוב סגול

1 גזר גוליאן

1/2 אבוקדו

להגשה

רוטב סויה

בצל ירוק קצוץ

שומשומים

אופן ההכנה

הכנת הטונה

מערבבים את כל הרכיבים טועמים ומתקנים תיבול

את הכרובים קוצצים דק

את הגזר קוצצים גוליאן

את האבוקדו חותכים לרצועות

הרכבת המנה

טובלים את העלה במים  ומניחים על משטח עבודה

מפזרים שומשומים מזלפים את הטונה מעל מסדרים ירקות ומגלגלים

מגישים עם רוטב סויה



0 תגובות